גולד פטנטים ויעוץ פיננסי בע”מ (1992)
עריכה, רישום וניהול של פטנטים, סימני מסחר ומדגמים בארץ ובעולם
רח’ יוחנן הסנדלר 15, חיפה | טלפון: 04-8110007 | office@gold-patent.co.il | gold-patent.co.il

תפקידו של עורך הפטנטים

לקבלת יעוץ בנושא פטנטים יש לפנות לעורך פטנטים. עורך פטנטים הוא בעל מקצוע שחייב להיות בעל רישיון לעריכת פטנטים המוענק ע"י רשם הפטנטים הישראלי (שייך למשרד המשפטים). עורך הפטנטים צריך להיות בעל רקע אקדמי מדעי או הנדסי, ללמוד במשך שנתיים את המקצוע ולעבור בחינות בכתב ובע"פ, שנערכות במשרד רשם הפטנטים.

תפקידיו של עורך הפטנטים מגוונים, ביניהם – לייעץ לממציא או לחברה בעלת המצאות על הדרכים להגנה על קניין רוחני שלהם באופן כללי ופרטני. קניין רוחני יכול לכלול, מלבד פטנטים, גם סימני מסחר, מדגמים, זכויות יוצרים ועוד. עורך הפטנטים יעזור לממציא בניתוח המצאותיו. לשם כך עדיף שיהיה עורך הפטנטים מדען או מהנדס בעצמו על מנת שתהיה לו את היכולת להעריך נכונה את ההמצאה ולהכין בעבור הממציא את בקשות הפטנט.

כמו כן, על עורך הפטנטים לעזור לממציא להגיש בקשות אחרות הנועדות להגן על המצאותיו וזכויותיו הקנייניות. על עורך הפטנטים מוטלת החובה לייעץ לממציא בכל הקשור לזכויות הקנייניות של גורמים אחרים, על המותר ועל האסור – זאת כדי למנוע מצבים בהם הממציא מפר פטנטים של חברות או יזמים פרטיים אחרים. כמו כן, עורך הפטנטים יכול להמליץ לממציא הפרטי או החברה על הדרכים האופטימליות להשקעת הון ומאמץ במו”פ.

על עורך הפטנטים חלה חובת סודיות וחסיון מסמכים כפי שחלה על עורכי דין או רואי חשבון.

בחירת עורך הפטנטים נעשית ע"י בדיקת כישוריו: בדיקת יכולתו ונכונותו לייעץ ולסייע בגיוס כספים ובעיקר בגיוס מענקים. כמו כן, יש לבדוק את יכולתו לעשות תכנון אסטרטגי וטקטי בכל שלב ובדיקה שאינו פוגע בסיכוייו של הממציא לקבל מענקים עבור הפטנט. יש לדרוש מעורך הפטנטים לצייד את הממציא בטכניקות ובכלים שונים על מנת למנוע את גניבת הפטנט לפני רישומו. על עורך הפטנטים להיות בקשר שוטף עם הממציא ועם מנהל המו”פ.

לאחר שהחלטת להגיש בקשת פטנט על המצאתך, יש לעבוד בצמוד לעורך הפטנטים עד לקבלת בקשה מוסכמת. לאחר הגשת הבקשה ותשלום אגרת בקשת פטנט, הבקשה תקבל מספר ותאריך. תאריך בקשת הפטנט הוא ציון דרך חשוב מאד ונקרא תאריך הבכורה. לאחר תקופה מסוימת יפורסמו בפרסומים ממשלתיים שם המבקש ושם ההמצאה. הבקשה תועבר לבחינה, תהליך שיכול להיות ארוך למדי. לאחר קבלת תשובה ממשרד הפטנטים לגבי תיקונים או השגות לבקשת הפטנט, תפקידו של עורך פטנטים בשיתוף עם הממציא הוא לשלוח תשובה מנומקת למשרד הפטנטים. באם יש השגות נוספות של רשם הפטנטים על הבקשה או התשובה, יכול להתבצע מעין "פינג-פונג" של התכתבויות בין עורך הפטנטים לבוחן הבקשה. בסופו של דבר, אם הבקשה לא נדחית, יתקבל פטנט על ההמצאה ומשרד הפטנטים יפרסם את עובדת קבלתו.

באם רוצים להגיש בקשות במדינות נוספות, יש לעשות זאת לא יאוחר משנה מיום תאריך הבכורה על מנת לשמור על תאריך הבכורה גם במדינות הנוספות. קיימות אמנות בין-לאומיות הקושרות בין חוקי הקניין הרוחני במדינות השונות.

ישראל חתומה על שתי אמנות חשובות, בהן אמנת פריס ואמנת ה-PCT. במסגרת שתי האמנות יש לפעול לא יאוחר מתום השנה הראשונה על מנת לשמור על תאריך הבכורה. יתרונה החשוב של אמנת ה-PCT הוא במתן ארכה להגשת הבקשה במדינות השונות. הארכה המקסימלית האפשרית היא ל – 30 חודש מיום תאריך הבכורה כך שיש זמן רב לשם בנית אב-טיפוס, למציאת משקיעים, לבדיקת השוק במדינות השונות, למכירת רשיון ליזם או לחברה אחרת לעשות שימוש בהמצאה או לשם פעולות נוספות העשויות לקדם את ההמצאה. רצוי מאד לנצל את הזמן הזה (בין שנה לשנתיים וחצי) לשם קידום ההמצאה ולא "לקפוא על השמרים".

איפה אנחנו?

הנחיות הגעה

מכיוון צפון, נהריה או הקריות

מרחק נסיעה של כ-4 דקות מלב המפרץ, וכ-9 דקות הליכה.
פונים שמאלה ברמזור אחרי קניון לב המפרץ לרח' האשלג, ממשיכים ישר ועוברים את הכיכר הראשונה, פונים ימינה ברחוב יעקוב מושלי, ונוסעים ישר עד הכיכר הראשונה, הרחוב החוצה הוא יוחנן הסנדלר , חונים בצד ימין לפני הכיכר.

מכיוון דרום או הצ'ק פוסט

מרחק נסיעה של כ-6 דקות מהצ'ק פוסט, כ-18 דקות הליכה מהצ'ק פוסט.
נוסעים ישר לכיוון צפון, הקריות או נהריה, עוברים את הצומת המרכזית שהיא ההצטלבות של דרך העמקים ושדרות ההסתדרות, ומיד אחרי כ-200 מ' מצומת זו פונים ימינה ברח' האשלג. ממשיכים ישר ועוברים את הכיכר הראשונה, פונים ימינה ברחוב יעקוב מושלי, ונוסעים ישר עד הכיכר הראשונה, הרחוב החוצה הוא יוחנן הסנדלר , חונים בצד ימין לפני הכיכר.

יוחנן הסנדלר 15, ת.ד. 25267, חיפה 31251